Prajitura Snickers

de VERONICA2607 in Prajituri, 24 Feb 2012 | 6195 vizualizari

 

fara cuvinte...clar este una dintre cele mai bune prajituri

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca taiata
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura ulei pentru uns tava
  • GLAZURA 1:
  • 250 gr ciocolata alba menaj
  • 5 linguri ulei
  • CREMA CARAMEL:
  • 10 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr margarina
  • 1 cana nuca taiata
  • GLAZURA 2:
  • 250 gr ciocolata neagra menaj
  • 5 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand este gata (cand intoarcem vasul si nu cade compozitia) adaugam zaharul si batem  pana ce se dizolva, apoi adaugam nuca si la sfarsit faina. Dupa ce adaugam faina nu mai batem, amestecam compozitia de jos in sus usor. Ungem tava cu ulei si tapetam cu hartie de copt, preincalzim cuptorul si asezam aluatul in tava. Il punem la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Este gata cand trece testul cu scobitoarea. Cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit facem GLAZURA 1:

Taiem ciocolata alba si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem pe toata suprafata blatului racit.Lasa glazura sa se intareasca.

CREMA CARAMEL:

Frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar.Separat ardem 5 linguri de zahar, in care adaugam margarina si amestecam pana aceasta se topeste, adugam 1 cana de nuca taiata si amestecul de galbenus cu zahar.Se fierbe totul pana se leaga(sa fie ca o ciulama). Crema se intinde peste ciocolata alba.

GLAZURA 2

Taiem ciocolata neagra si o topim pe baie marin cu 5 linguri de ulei.Cand este lichida o intindem peste  crema racita.Lasa glazura sa se raceasca si dam prajitura la frigider pentru 15-20 minute pentr a se intari glazura.


 

TIPS-URI

1

Prajitura o taiem cu un cutit care a fost bagat in apa fierbinte, pentru a nu se crapa glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
'Prăjitură pufoasă